Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Glasrijk

Publicatiedatum: 
30 sep 2016

Glasrijk

Glas is een bijzonder materiaal. Transparant, broos en breekbaar, maar ook kneiterhard. Tubbergen en glas zijn door het evenement Glasrijk Tubbergen al twintig jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar zijn wij trots op.

Uiteraard zijn ook wij ieder jaar van de partij tijdens Glasrijk en verwonderen ons dan steeds weer over de talloze manieren waarop glas verwerkt kan worden. Je krijgt er gewoon zin in om er zelf eens mee aan de slag te gaan. Dus hebben we vorig jaar met ons allen een workshop glasfusion gedaan en dat was geweldig. Heel bijzonder om te ervaren dat glas naast hard en glad ook kleverig kan zijn!

Niet alleen tijdens Glasrijk gaat het in Tubbergen over glas. In de oude Havezathe de Eeshof wordt hard gewerkt aan het realiseren van Hof van Tubbergen, een plaats waar kunst, cultuur, techniek, zorg, lekker eten en onderwijs een plek krijgen. Ook glas gaat daar een belangrijke rol vervullen. Dat geldt trouwens ook voor de Glinstering, waarbij Tubbergen met een soort van glazen legosteentjes wordt omgetoverd in een winterwonderland, vol schitterende kleuren.

Benieuwd wanneer we de eerste glinsteringen kunnen verwachten. Als het aan de burgemeester ligt, wordt in elk geval de trap in het gemeentehuis vervangen door een glazen exemplaar. Dat is al jarenlang één van zijn grootste wensen, maar het ziet ernaar uit dat deze nog niet vervuld is als hij met pensioen gaat. Hoewel, wie wil kan samen met Tubbergen Bruist meedenken over een nieuwe aanvullende functies in het gemeentehuis. Misschien behoort een glazen trap ook tot de mogelijkheden.

Doar kriej proat van
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-