Coronavirus

Column: Doar kriej proat van: Carnaval

Publicatiedatum: 
24 jan 2017

De ontmoeting met de hoogheden was voor onze nieuwe burgemeester Wilmien Haverkamp de eerste officiële kennismaking met het Tubbergse carnaval. Wat haar betreft heeft ze er nu al de smaak van te pakken en dat is maar goed ook. Want in de komende weken zullen we als college vele gala’s bezoeken. We hebben er nu al zin in, want carnaval verbroedert. Dat merken we ieder jaar weer opnieuw.

Met het gemeentegala hebben we afgelopen zaterdag de spits afgebeten. De burgemeester reikte niet alleen de onderscheiding uit aan Gerrit Hendriksen, maar kondigde ook ons optreden aan, waarin wij als college een, al zeggen we het zelf, hele aardige imitatie van Normaal weggaven, met onze eigen teksten op het refrein van ‘Mama woar is mien pils’.

Ondertussen wordt er in alle dorpen driftig gebouwd aan de praalwagens. Naar aanleiding van het ongeluk van vorig jaar hebben de carnavalsverenigingen zelf de focus gelegd op veiligheid. Daarvoor onze complimenten. Geweldig om te zien dat jullie je eigen verantwoordelijkheid pakken. Daarmee vormen jullie een goed voorbeeld van de Mijn Dorp 2030-gedachte.

Aanstaande zaterdag zal burgemeester Haverkamp de sleutel uitreiken aan de sleutelprins van de Schoap’nbolkes uit Tubbergen. Ook zal ze een steek onder water geven aan de carnavalsvereniging die daar in het afgelopen jaar reden voor heeft gegeven. Welke vereniging? Dat is voor jullie een vraag en voor ons alvast een weet. Alaaaaaf!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-