Coronavirus

Column: Ditjes en datjes

Publicatiedatum: 
9 dec 2019

De goede Sint heeft zijn paard nog maar amper de sporen gegeven, of de kerstactiviteiten barsten alweer volop los. Zoals u van ons gewend bent, sluiten wij jaarlijks aan bij één van de kerstactiviteiten in de kernen van onze gemeente. Aanstaande zondag, op 15 december, vormen we een onderdeel van het Kerstspektakel Tubbergen. Gestoken in nostalgische kleding zullen wij het spektakel opluisteren door het zingen van kerstliederen en Christmas Carols. Bij deze nodigen wij u nu vast uit om met ons mee te zingen, want zeker bij zingen geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Rond half 4 in de middag zal de burgemeester samen met de Kinderburgemeester op het Raadhuisplein haar kersttoespraak uitspreken, ook fijn als u daarbij aanwezig bent.

Naast allerlei leuke dingen gaat ook het gewone werk natuurlijk gewoon door. In de afgelopen week heeft u in de krant kunnen lezen dat we aan de slag gaan met de schrijfstijl van onze brieven. Dit naar aanleiding van een vraag van onze gemeenteraad over de Direct Duidelijk Deal, een campagne waarbij overheidsinstellingen worden opgeroepen om duidelijkere brieven te schrijven. We zijn heel benieuwd naar uw ervaringen met onze brieven en andere schrijfsels. Is het allemaal een beetje te begrijpen of staan ze boordevol moeilijke termen? We hopen het niet, maar we realiseren ons ook dat we vaak automatisch vervallen in vakjargon. Terwijl we dit schrijven, bedenken we ons dat dat dan ook geldt voor deze column. Die zullen we ook nog maar eens goed onder de loep nemen.

In de afgelopen periode zijn ook de verpleeghuisorganisaties eens goed onder de loep gelopen door de landelijke Patiëntenfederatie.  Met een cijfer van 9,1 werd TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) gekozen tot een van de tien beste verpleeghuisorganisaties van Nederland. Een prestatie waar ook wij als college van de gemeente Tubbergen heel blij mee zijn, want ook in onze gemeente verleent TMZ de zorg op een aantal locaties. Dat deze goede boordeling verdiend is, hebben we zondag zelf gezien tijdens het verjaardagsbezoek aan onze oudste inwoonster die met liefdevolle zorg werd omringd. Wat zorg betreft willen we toch ook nog even de aandacht vestigen op onze gemeentelijke collectieve zorgverzekering, waarmee mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten toch de mogelijkheid hebben om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Tot slot denken we met genoegen terug aan de naturalisatieceremonie van de afgelopen week, waarbij een zestal nieuwe Nederlanders de Nederlandse nationaliteit kregen en niet onder stoelen of banken staken daar heel blij mee te zijn. Wat mooi om te ervaren dat mensen zich zo opgenomen voelen in onze (Tubbergse) samenleving dat ze het laatste stukje, de officiële naturalisatie, beleven als echt iets feestelijks, waar gasten, mooie kleren en veel lekker eten bij horen. We heten deze nieuwe Nederlanders van harte welkom en hopen dat ze nog lang en gelukkig in onze mooie gemeente mogen blijven wonen!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-