Coronavirus

Column: Deuren

Publicatiedatum: 
2 apr 2019
Vorige week waren we te gast bij Albo Deuren en combineerden dit bedrijfsbezoek met onze wekelijkse collegevergadering. Deze wordt in elke gemeente in ons hele land op de dinsdag gehouden, vertelde onze burgemeester trots. Op de vraag waarom dat eigenlijk zo is, keken we elkaar een beetje ongemakkelijk aan en moesten met het schaamrood op de kaken bekennen dat we geen idee hebben waarom dit nu uitgerekend op een dinsdag plaatsvindt.

Tijdens de rondleiding door het bedrijf keken we onze ogen uit. Nooit geweten dat er zoveel achter een deur kan zitten. En ook nooit gerealiseerd hoe vaak we het woord deur in spreekwoordelijke zin gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in de de afgelopen week, waarin wethouder Erik Volmerink de deur platliep bij de provincie Overijssel voor zijn lobby voor een vervolg van de gebiedsontwikkeling van Noordoost Twente. Of dat bij wethouder Roy de Witte de deur altijd open staat om zorgen te delen en vragen te stellen over het sociaal domein.

Burgemeester Haverkamp heeft geen zin in draaideurcriminelen, dus is ze bij handhavingszaken heel duidelijk. Wie de wet overtreedt, wordt daarvoor gestraft. Met het benoemen van het drugsprobleem in onze gemeente hebben we samen een deur ingetrapt. We zouden de drugs graag met het overmatig gebruik van alcohol buiten de deur zetten, maar vreemd genoeg wordt dat laatste kennelijk door veel mensen gezien als cultuur. En cultuur, dat valt onder de portefeuille van wethouder Ursula Bekhuis. Ook zij is van mening dat deze manier van cultuur snuiven toch echt de deur dicht doet.

Met ingang van 1 april kunt u niet meer dagelijks met de deur in huis vallen bij onze afdeling Burgerzaken. Want vanaf die datum wordt daar een aantal dagdelen op afspraak gewerkt. Een goede zaak, want op die manier hopen we de wachttijden te verkorten. Verder heeft het gemeentehuis glazen deuren, waarmee we bedoelen dat alles wat hier besproken en besloten wordt, openbaar is. Dat geldt overigens voor ingezonden brieven van inwoners, die gewoon opgevraagd kunnen worden door de pers. Dat is eigenlijk best een beetje vreemd in een tijd waarin ieders privacy dankzij deurbewaarder AVG een onneembare vesting is.

Voor veel deuren ligt een mat. Ook voor die van de collegekamer. Deze mat, met daarop de afbeelding die u ook bij deze column ziet staan, ontvingen we tijdens de carnaval van de Turftrappers. Een mooi cadeau dat dagelijks met de voeten getreden wordt. Wat je daarvan nu weer moet denken? Nee, geef ons dan maar de MAT, dat wij samen met u hebben opgesteld en waarmee we inmiddels hard aan het werk zijn!

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-