Coronavirus

Column: De week van…

Publicatiedatum: 
5 okt 2021

Na anderhalf jaar stilte in en om het centrum van Tubbergen, maakten we vorige week opeens weer onderdeel uit van een echt evenement. Sommige dingen zijn wennen, maar dit voelde meteen goed. Want de organisatie van Glasrijk Tubbergen heeft kosten nog moeite gespaard om er een fantastische kunstmanifestatie van te maken. Alleen al het van je auto wandelen naar de ingang van het gemeentehuis was een belevenis. Voor en na het werk even ronddwalen tussen al die mooie glazen kassen met prachtige kunstwerken. En dan natuurlijk het uitzicht die mooie nostalgische spiegeltent. De hal en de raadszaal maakten actief deel uit van de 25e editie van Glasrijk en stonden vol met de prachtigste kunstvoorwerpen, variërend van wijnglazen op kippenpoten tot de moderne variant van de Tubbergse knipmuts. Fijn dat dit soort dingen weer allemaal kunnen.

Naast glaskunst, ontdekten we ook kunst in Albergen. Sinds vorige week huppelen daar drie bokken van cortenstaal op de rotonde. Deze bokken zijn niet alleen mooi, maar verwijzen ook naar de Alberger Bökke, die symbool staat voor het dorp. Bij het zien van die bokken, denken we meteen aan carnaval. Want zoals het er nu naar uitziet, kan ook dat volgend jaar eindelijk weer doorgaan. Die conclusie hebben we vorige week met elkaar getrokken tijdens het overleg met het carnavalsorgaan. De wagenbouwers kunnen aan de slag en de vergunningen kunnen worden aangevraagd. Het is dat het er nog te veel te vroeg is, anders zouden we zeker Alaaf roepen.

Maar laten we het niet alleen over feesten hebben. Er zijn ook mensen voor wie het leven wat minder feestelijk is. We denken dat niemand ervoor kiest om eenzaam of afhankelijk van anderen te zijn, maar dat er dingen in je leven kunnen gebeuren waardoor je toch ineens in die positie zit. Vaak tijdelijk, soms langer. Ook in onze gemeente zijn er mensen eenzaam, van oud tot jong. Deze week is er extra aandacht voor het onderwerp en de komende jaren wordt het onderdeel van een structurele aanpak. Waarbij we naast de samenwerking in Schakel met stichting Welzijn nog meer de samenwerking zoeken met andere partijen. En natuurlijk kunt u altijd terecht bij Schakel.