Coronavirus

Column: De keuze is gemaakt

Publicatiedatum: 
27 mrt 2018
De afgelopen week stond voor ons helemaal in het teken van de verkiezingen. We schreven er vorige week al over met een uitnodiging om te komen stemmen. En die uitnodiging heeft u aangenomen. De opkomst is met drie procent gestegen. Drie procent lijkt misschien weinig, maar omgeslagen naar het aantal inwoners, gaat het toch om een 740 extra stemmen. Daarvoor onze hartelijke dank! Rest ons nog wel de vraag: waar bleven die laatste 35 procent van onze stemmers? En vooral, waarom lieten zij hun stem niet horen? Uit ontevredenheid of juist uit tevredenheid?

Zo’n verkiezingsweek is altijd een beetje bijzonder. Maandagavond werd de allerlaatste raadsvergadering van de afgelopen coalitieperiode gehouden. Tijdens deze vergadering namen we afscheid van griffier Helga van Limbeek en werd haar opvolger Laurens Legtenberg benoemd.

De ochtend erop hadden we onze laatste collegevergadering. Waarin we door onze burgemeester verrast werden met een boekje waarin alle columns van het afgelopen jaar waren gebundeld. Het boekje was verpakt in een tas gemaakt van de spandoeken waarmee we tijdens de optocht in Geesteren lichtelijk voor schut liepen. Op elke tas, vervaardigd door het Werkatelier in Vasse, staat ons eigen hoofd. Erg bijzonder om met je eigen hoofd onder je arm rond te lopen. Als mannen voelden we ons overigens wel wat verlegen met deze spontane geste. Waarom waren we nou zelf niet op zo’n gebaar van dank richting onze burgemeester gekomen?

En toen werd het eindelijk woensdag. Een dag die toch wel een beetje voelt als een dag des oordeels. Dé dag waarop we als raad en college als het ware beoordeeld worden voor onze inspanningen van het afgelopen jaar. Dat stukje geldt dan weer niet voor de burgemeester die overigens wel weer probeerde zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. Dat deed ze op haar geheel eigen manier; namelijk door u te verleiden via lekkere hapjes en drankjes. Het is jammer dat het niet te meten is hoeveel invloed deze actie nu gehad heeft op die kleine duizend extra stemmers. Was dit de reden dat u besloten heeft om uw stem ditmaal toch maar eens uit te brengen?

Na een bloedstollende uitslagenavond werd het donderdag en gingen we weer over tot de orde van de dag. De coalitievorming zal in de komende weken tot stand komen. Tot die tijd werken wij door op dezelfde manier als we altijd gedaan hebben.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-