Coronavirus

Column: De groeten uit…

Publicatiedatum: 
21 jul 2020

Waarom zou je op vakantie gaan als je in het mooiste gebied van Nederland woont? Burgemeester Haverkamp en wethouder Ursula Bekhuis zouden het niet weten. Daarom voor hen geen vakantiestress van koffers pakken en zorgen dat huis en erf een beetje netjes achterblijven. Nee, zij vieren hun vakantie rondom eigen huis. Lekker fietsen in de omgeving, thuis een beetje aanrommelen, uit eten bij leuke lokale en regionale restaurants en zelf taarten bakken. Volgens hen de perfecte ingrediënten om helemaal tot rust te komen. 

De familie Volmerink is een andere mening toegedaan. Natuurlijk is Twente geweldig, maar een paar dagen kamperen over de grens is voor de kinderen toch wel erg leuk. En zelf houden ze er ook wel van om het avontuur op te zoeken. Dus na een paar dagen kamperen in onze buurgemeente Dinkelland reizen ze af naar Luxemburg. Met een oppervlakte van 2.586 km² en met iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie. Voor veel mensen (in elk geval voor ons) vrij onbekend. Dus wij zijn benieuwd naar zijn verhalen.

Wethouder Hilde Berning zoekt het nog wat verder van huis. Voor haar wordt het kamperen aan het meer van Annecy en daarna nog wat zuidelijker naar de Gorges du Verdon. Veel waterplezier dus: zwemmen en kanoën. Tijdens coronaperiode hebben zij het wandelen (her)ontdekt, dus bij Gorges du Verdon, met maar liefst 1000 kilometer aan bewegwijzering kan zij met haar gezin het hart ophalen.  In combinatie met ‘s avonds spelletjes bij de tent zoals Rummikub, Skip-Bo en Dobble is dat haar ideale vakantie.

Gemeentesecretaris Scholten begint haar vakantie met het opknappen van een kamer in Groningen, waar hun jongste zoon na de vakantie gaat studeren. Ook brengen ze een bezoek aan de oudste zoon die Noord Holland werkt aan een civieltechnisch project aan de Afsluitdijk. Tot slot gaat ze met haar man helemaal naar Ootmarsum. Daar vieren ze een soort van wittebroodsweken, want ze gaan voor het eerst weer met z’n tweeën op vakantie. En zeg nou zelf, dat kan toch nergens beter dan in ons eigen Twente.