Coronavirus

Column: De gek aansteken

Publicatiedatum: 
22 jan 2019
Wij zijn nog steeds super enthousiast over het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen; de agenda voor de komende jaren die we samen met een groot aantal inwoners hebben opgesteld. We zijn zelfs zó enthousiast, dat we onze Prinsen vorige week tijdens de kennismaking hebben uitgedaagd om een onderwerp uit het MAT aan te pakken en uit te voeren.

We hebben hen gevraagd om uiterlijk 17 januari hun idee bij ons aan te leveren. Wat waren we benieuwd. We zullen niet zeggen dat we er niet van konden slapen, maar dat was bijna wel zo. Het werd de 17e. En jaaah, daar kwam wat binnen van de hoogheden van de Spekscheeters, een mooi plan van de Pin’n en de Alberger Bökke en een compleet projectplan van de Turftrappers. Fantastisch! De Kroesmennekes, de Dubbelkiekers en de Papsleef’n lieten ons weten dat ze nog aan het broeden zijn. We wachten vol spanning af. De overige hoogheden moeten misschien nog wennen aan hun maatschappelijke positie. Wij zullen daar tijdens de sleuteluitreiking op gepaste wijze aandacht aan besteden. Aangezien carnaval het feest der zotten is, waarbij elkaar ‘de gek aansteken’ hoog in het vaandel staat, houden we stiekem hoop. Er komt vast nog wel iets op een tijdstip waarop niemand het verwacht.

En dan hebben we natuurlijk grote verwachtingen van Manderveen. Zij hebben de opdracht pas later gekregen omdat de jeugdprins en -prinses nog niet gekozen zijn. En Manderveen kennende gaan zij geen uitdaging uit de weg… dus we laten ons graag verrassen.

Over verrassen gesproken, we zijn hard bezig met de voorbereidingen voor het gemeentegala. Voor ons inmiddels heel gewoon, maar als we hierover enthousiast vertellen tijdens bijeenkomsten buiten Twente dan worden we eerst glazig aangekeken, zo van ‘waar hebben die mensen het over’. Als we dan desgevraagd wat meer vertellen over de carnavalscultuur in de gemeente Tubbergen, waarbij we elkaar bij de sleuteloverdracht alle hoeken van de zaal laten zien en we er alleen maar heel hard om kunnen lachen, worden de ogen groot. Als we dan vertellen dat ook wijzelf optreden tijdens het gemeentegala, beginnen de hoofden heel langzaam te schudden. En dan beseffen we dat we maar beter onze mond kunnen houden, willen we nog enigszins serieus genomen blijven worden.

Koersen we na afloop van zo’n bijeenkomst weer richting Tubbergen, dan zuchten we behaaglijk. Laat ons elkaar de gek maar mooi blijven aansteken. Daar blijven we wakker bij.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-