Coronavirus

Column: De accu opladen

Publicatiedatum: 
18 jul 2017

Vorige week hadden we de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Na afloop dronken we met ons allen wat bij Fox en wensten we elkaar een goede vakantie met veel zon en plezier. Maar ook al is het vakantietijd, het college werkt gewoon door. Het is dit jaar namelijk voor het eerst dat we in plaats van met ons allen tegelijk, net als de rest van onze organisatie allemaal achter elkaar op vakantie gaan. Dat betekent dat wij ook in de zomermaanden gewoon, iedere dinsdag een collegevergadering houden.

Vaak is het na een vakantie alsof je nooit weg bent geweest. Maar voor een aantal mensen in Tubbergen, is dat dit jaar anders. Neem bijvoorbeeld de leerlingen en medewerkers van de basisscholen De Marke en de Wiekslag. De kinderen van de Marke gaan naar een ander gebouw en de Wiekslag krijgt er een heleboel leerlingen bij. Dat zal best even wennen zijn, maar iets nieuws hoeft niet per definitie slecht te zijn. Vaak opent het weer nieuwe perspectieven en genereert het nieuwe energie. Wij wensen hen daarom veel succes én plezier.

Voor burgemeester Haverkamp betekent de vakantie ook een soort van ‘vastgoedrust’. Na een inspannende periode waarin ze haar eigen huis heeft verkocht en met haar gezin op zoek ging naar een nieuw onderkomen in de gemeente Tubbergen, is vorige week het voorlopige koopcontract voor haar nieuwe woning getekend. We zullen niet zeggen dat we een wedje hebben gelegd, maar we waren wel ontzettend benieuwd wat het zou worden. Haar nieuwe woning in het buitengebied van Vasse lijkt ons een goede keus: gefeliciteerd!

Ook het centrum van Tubbergen kan na de vakantie een heel andere vorm krijgen. De raad heeft vorige week toestemming gegeven voor een ‘stoelendans’ tussen nieuwe bestemmingen van bestaande organisaties, dus dat kan heel wat reuring opleveren. Wij zijn benieuwd hoe dat allemaal gaat aflopen.

Maar goed, zover zijn we nog niet. Eerst gaan ook wij allemaal genieten van een paar weken vakantie. Even tot rust komen en onze accu weer opladen. Óf en waarheen we op reis gaan? We zijn benieuwd of u dat kunt inschatten. Dit zijn onze vakantiebestemmingen: Het Zwarte Woud, Ameland, Frankrijk, Terschelling en tot slot ‘volgend jaar naar Shanghai, dit jaar nog onbekend’. Kunt u ze koppelen aan namen? De uitslag publiceren we volgende week.