Coronavirus

Column: Complimenten

Publicatiedatum: 
2 mrt 2020

Met de teruggave van de sleutel, onder het genot van de traditionele rauwe haring, hebben we vorige week woensdag het carnaval 2020 definitief afgesloten. We kunnen met elkaar terugkijken op een mooie, maar vooral stormachtige periode. Ontzettend jammer dat een aantal optochten door de weersomstandigheden letterlijk en figuurlijk afgeblazen moesten worden. Het komt goed uit dat het op 1 maart Nationale Complimentendag was. Een mooie gelegenheid om de De Alberger Bökke en de Papsleef’n die hun optochten hebben afgelast en andere verenigingen die besloten te hebben om op zaterdag niet mee te doen met hun grote wagens, een flinke pluim te geven. Hiermee hebben zij een ontzettend moedig en verstandig besluit genomen. Moedig, omdat ze al die mensen die maandenlang ongelofelijk veel werk hebben gestopt in de voorbereidingen teleur moesten stellen. Maar vooral een verstandig besluit.  Want de algemene veiligheid, zowel die van de toeschouwers als van de verenigingen zelf, weegt vele malen zwaarder.

Nu we toch bezig zijn gaan we nog even verder. Want vorige week ontvingen we ook de uitkomsten van het verplichte onderzoek over het aanvraag- en uitgifteproces van de paspoorten en identiteitskaarten. Met een gemiddelde score van 98% betekent het dat er op dat gebied in onze gemeente maar heel weinig misgaat. Daarmee hebben de medewerkers van Burgerzaken ook zeker een compliment verdiend.

Op onze website staat een klachtenformulier. Heeft u een klacht over de gemeente, dan kunt u die daar indienen en gaan we er zo snel mogelijk mee aan de slag. Wij zien een klacht als een kans. Een kans om het in de toekomst anders of beter te doen. Grappig genoeg kregen we vanuit de samenleving een aantal malen de vraag of het ook mogelijk is om een compliment te geven. Ook dat zagen we als een kans. Dus is sinds 1 maart naast het klachtenformulier ook een complimentenformulier te vinden op onze website. U kunt zich voorstellen dat we heel benieuwd zijn of daar in de praktijk ook gebruik van gemaakt gaat worden.

Iets heel anders en veel minder leuk is het Coronavirus. Door de snelheid waarmee het virus om zich heen grijpt beseffen we hoe klein de wereld eigenlijk is. Op het moment dat wij dit schrijven is net bekend geworden dat er nu ook een besmetting in ons eigen land is geconstateerd. Dat is best zorgelijk. Als gemeente worden we dagelijks op de hoogte gehouden over de stand van zaken door de GGD Twente. Twente is goed voorbereid. Wat u zelf kunt doen (en dat zijn dingen die eigenlijk altijd verstandig zijn), is regelmatig uw handen wassen, hoesten en niezen in uw elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. En verder vooral vertrouwen houden.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-