Coronavirus

Column: Complimenten

Publicatiedatum: 
26 feb 2019
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Na het lezen van het interview met Bram van den Bosch willen wij hem complimenteren met zijn openheid over zijn alcoholverslaving. Het is confronterend om te lezen hoeveel leed er achter een vrolijke lach en een ogenschijnlijk succesverhaal verscholen kan gaan. We hopen dat hij met zijn verhaal erkenning en steun krijgt uit zijn naaste omgeving. Maar we hopen ook dat zijn verhaal anderen aanzet tot nadenken.

Want, we hebben het er al vaker over gehad, in een streek waar overmatig alcoholgebruik zo normaal lijkt te zijn, ligt verslaving overal op de loer. Zijn verhaal laat zien dat de slogan ‘drank maakt meer kapot dan je lief is’ klopt als een bus. Een biertje moet kunnen, zeker als het carnaval is. Ook als je nog maar 18 of 19 bent. Maar als drankgebruik omslaat in overmatigheid, bijvoorbeeld door cenosillicafobie, dan ontstaan er vroeg of laat problemen. Laten we onszelf en de mensen om ons heen dat niet aandoen. Wat cenosillicafobie is? Even googlen en je weet het. Proost!

Op 1 maart wordt ook onze inmiddels wijd en zijd bekende Twentse Verlichte Carnavalsoptocht gehouden. Dat is natuurlijk ook een heel groot compliment waard. In deze optocht komt al het mooie van carnaval samen. Creativiteit, lef, een klein beetje gezonde rivaliteit tussen de verschillende kernen binnen onze gemeente en vooral het plezier dat we beleven aan samen iets moois neerzetten en genieten. De naam en faam van onze prachtige optocht is zelfs doorgedrongen tot in Zwolle, want dit jaar voegt ook de Commissaris van de Koning Andries Heidema, zich tussen het publiek. We gaan ervan uit dat het hem net zo zal vergaan als iedereen die ooit die optocht heeft gezien: vanaf nu is ongetwijfeld hij elk jaar van de partij.

Ook een compliment willen we geven aan het duo Suuz en Luuz, die tijdens hun buut op het gala van de Schoapn’böllkes spontaan een collecte op touw zetten voor de renovatie van het dak van de kerk. Want ja, met het volle uitzicht op die kerk, hebben wij daar zelf natuurlijk ook plezier van. Hun actie leverde maar liefst 400 euro op plus de 111,11 euro van de collecte na afloop van de carnavalsmis. Wat moeten deze dames veel houden van hun pastoor, die er dankzij hen straks weer warmpjes bij zit.

Tot slot de complimenten aan de bewoners Van Ruysdaelstraat die hun buren vooruit helpen, aan alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun sportclubs en muziekverenigingen en initiatieven van Voedselbank tot de Verjaardagbox. En natuurlijk, dat willen we ook graag eens zeggen, een compliment aan al onze medewerkers die zich dagelijks voor u, voor de gemeenteraad en voor ons inzetten, zodat we met elkaar in een fijne samenleving kunnen leven. Grapjes over ambtenaren? Wij kunnen er hartelijk om lachen, maar we weten wel beter. U ook?

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-