Coronavirus

Column: Carnaval

Publicatiedatum: 
8 jan 2019
Met de officiële kennismaking met alle hoogheden is carnaval 2019 zondag officieel begonnen. Hoewel wij geen prinsen en adjudanten zijn, hadden we de eer om daarbij in het sleuteldorp Vasse aanwezig te zijn. Bij gebrek aan een eigen hofauto werden we zondagochtend opgehaald bij het gemeentehuis in Tubbergen en mochten we bij Watermolen Frans de prinsen en hun adjudanten in levende lijve ontmoeten.

We konden het niet laten om van deze gelegenheid gebruik te maken om hen uit te dagen om gedurende de komende carnavalsperiode hun eigen steentje bij te dragen aan het Maatschappelijk Akkoord. We zijn heel benieuwd welke thema’s zij eruit gaan pakken en hoe zij die zullen invullen. We verwachten daarover meer te horen op dinsdag 12 februari, wanneer de Sleutelprins de collegevergadering voorzit.

Denkend over carnaval staat ons weer een drukke, maar mooie tijd te wachten. Het bijwonen van gala’s, genieten van alle buuts en natuurlijk ons eigen optreden tijdens het gemeentegala. Inspiratie hebben we al, maar de puntjes moeten nog wel even op de i. Dat betekent oefenen, oefenen, oefenen en vooral veel voorpret.

Maar dat gebeurt allemaal in onze vrije tijd, want er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Het mooie van werken in een gemeente blijft toch het omgaan met mensen. Dat geldt niet alleen voor ons als college, maar voor al onze medewerkers. Met ons allen proberen we het juiste te doen en ervoor te zorgen dat onze gemeente een plek is waar het goed wonen, leven en werken is voor iedereen. We proberen daarbij zoveel mogelijk samen te doen met u als inwoners, ondernemers en organisaties. Waarom dan toch al die wet- en regelgeving wordt ons weleens gevraagd. Dat lijkt er inderdaad haaks op te staan, maar regels zijn niet altijd belemmerend. Ze zorgen ook voor duidelijkheid en zijn er om mensen tegen zichzelf en elkaar te beschermen. Daarom kan niet altijd alles en dat geeft ook niet. Als we maar met elkaar in gesprek blijven!

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-