Coronavirus

Column: Burenbezoek

Publicatiedatum: 
30 mei 2017
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dus brachten wij vorige week dinsdag weer eens een bezoekje aan onze buurgemeente Hardenberg. Dat doen we regelmatig. Ook bij andere gemeenten in de regio, omdat we op het gebied van recreatie, bedrijfsleven, onderwijs en vervoer best vaak met elkaar te maken hebben. Het is altijd goed om van elkaar te leren en te kijken op welke manieren je elkaar kunt versterken.

Eerste programmapunt was een bedrijfsbezoek aan Droste BeJah BV, een gespecialiseerd metaalbedrijf van Geesternaar Eddy Droste. Een echt familiebedrijf, dat in 2001 is overgegaan van vader op zoon. We waren onder de indruk van wat we daar allemaal hoorden en zagen. Het buigen en bewerken van metaal. Een totaal andere wereld dan de onze, die toch voornamelijk bestaat uit vergadertafels en papierwerk.

Na de rondleiding, hielden we onze wekelijkse collegevergadering in één van de kantoren van het bedrijf. Zoals altijd was er weer veel te bespreken, dus de uren vlogen voorbij. Voordat we het wisten was het tijd om ons te melden op het gemeentehuis van Hardenberg voor een bestuurlijk overleg met onze collega-wethouders en burgemeester. We spraken met hen over de meest uiteenlopende zaken en blijken over veel dingen dezelfde ideeën te hebben. Dat zal onze oosterse mentaliteit wel zijn. We doen niet zo moeilijk en houden van aanpakken.

Daarom hebben we ook gekeken op welke manieren we elkaar kunnen versterken. Neem bijvoorbeeld het OV. Er gaan leerlingen uit onze gemeente naar het voortgezet onderwijs in Hardenberg en ook het ziekenhuis en het theater worden door onze inwoners bezocht. Het is dus de moeite waard om samen te onderzoeken of er behoefte bestaat aan betere busverbindingen. Ook op het gebied van het bedrijfsleven en kennisontwikkeling zien we kansen.

Al met al was het een vruchtbare dag en nog gezellig ook. Dat geldt niet in het minst voor burgemeester Haverkamp. Geboren en getogen in de gemeente Hardenberg, was het voor haar toch een soort van thuiswedstrijd, waarbij de eindstand staat op win/win.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-