Coronavirus

Column: Bouwen

Publicatiedatum: 
5 jun 2018
Verkiezingen, het opstellen van het Tubbergs Akkoord, afscheid van oude raads- en collegeleden, de installatie van nieuwe wethouders en gemeenteraad en ondertussen gewoon doorwerken aan allerlei lopende zaken. Kortom, we hebben er een paar enerverende weken op zitten. Maar sinds vorige week dinsdag kunnen we weer met volle kracht vooruit met een nieuwe college. Nou ja nieuw, dat is misschien wat euforisch uitgedrukt. Want met uitzondering van Tom Vleerbos die plaats heeft gemaakt voor Ursula Bekhuis-Groothuis, is het vorige college eigenlijk nog volledig intact.

Om Ursula welkom te heten, begonnen we vorige week onze eerste collegevergadering met een gezamenlijk ontbijt. Daarbij merkten we direct het effect van de stijging van het damespercentage in ons college. Beide dames blijken namelijk een voorliefde te hebben voor bakken en braden. Mochten er in de toekomst dus ooit stiltes vallen in het college, dan worden die ongetwijfeld opgevuld met recepten over cheesecake en worteltaart. Bij deze bieden wij mannen ons in elk geval alvast aan als proefkonijnen voor recepten die in het weekend door de dames uitgeprobeerd moeten worden.

Naast haar bak-hobby heeft onze nieuwe collega nog meer pluspunten. Opgegroeid in een ondernemersfamilie en getrouwd met een ondernemer, hebben we hoge verwachtingen van haar zakelijke kwaliteiten. Dat bleek ook duidelijk tijdens het verdelen van de portefeuilles; financiën werd met een gerust hart aan haar toevertrouwd. Ursula is de tweede vrouwelijke wethouder van de gemeente Tubbergen. De eerste kwam uit Reutum en de tweede nu dus uit Vasse. Daarmee wordt een bestaande lijn doorgezet, want eerlijk is eerlijk, Reutum ligt wel vaker voor op Vasse.

Na het ontbijt was het met volle kracht vooruit. Toch is de start van dit nieuwe college anders dan het in alle voorgaande jaren is geweest. Een coalitieakkoord met daarin allerlei speerpunten en doelen hebben we niet. Nóg niet. Want de agenda voor de komende raadsperiode gaan we opstellen samen met u.

Gedurende de zomermaanden voeren we gesprekken in alle dorpen over wat u belangrijk vindt voor uw toekomst. We borduren daarbij voort op de vele plannen, ideeën en projecten die al lopen in de dorpen. Samen met u bouwen we verder aan Mijn Dorp 2030. Pak die hamer op en timmer samen met ons aan de weg!

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-