Coronavirus

Column: Beoordeling

Publicatiedatum: 
31 aug 2021

Herinnert u het zich nog van vroeger? Of je nu helemaal niet je best had gedaan of juist keihard had gewerkt, het uitdelen van de schoolrapporten was toch altijd een spannend moment. Want dan werd duidelijk waarin je goed was en waar je in de daaropvolgende periode nog wat harder je best op moest gaan doen.

Diezelfde spanning bekruipt ons steevast wanneer we de enveloppe met de uitslag van de tweejaarlijkse verkiezing van de ‘MKB-vriendelijkste gemeente’ ontvangen. Deze prijs vormt de uitslag van het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat. Door middel van een lange vragenlijst worden ondernemers gevraagd zich uit te spreken over onderwerpen als het beleid in hun gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. Alle gemeenten in Nederland worden onderzocht en krijgen een plek op de ranglijst.

Een aantal jaren geleden scoorden we met een 6,2 niet denderend. Reden voor het toenmalige college om daaraan iets te doen. Uit een aantal gesprekken met onze ondernemers over wat nodig zou zijn om het ondernemersklimaat te verbeteren, bleek een goede onderlinge communicatie één van de belangrijkste speerpunten. Snel reageren op vragen en laten zien waarmee je bezig bent, dat zou gewaardeerd worden. Daarmee zijn we hard aan het werk gegaan. Met resultaat. Want dit jaar scoorden we een 7,5 op het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente 2020. Daar zijn we dolblij mee.

Maar dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. We blijven hard werken aan onze dienstverlening en hebben het concept ‘bedrijfsconsulent’ (de contactpersoon tussen ondernemers en de gemeente) inmiddels doorgetrokken naar allerlei afdelingen. We hebben zorgconsulenten, contactpersonen Openbare Ruimte, evenementenconsulenten, sportconsulent, buur(t)mannen, buur(t)vrouwen en allen staan klaar om u te verder te helpen met vragen die u bezig houden.

Behalve dat wij als gemeente beoordeeld worden door ondernemers, vormen we zelf in feite ook een bedrijf. Sterker nog, met 360 werknemers zijn we eigenlijk best een grote werkgever in onze gemeente. Groot is echter niet ons belangrijkste speerpunt. We willen vooral graag een goede werkgever zijn, een organisatie waar mensen graag werken. Daarnaast willen we een afspiegeling zijn van onze bevolking. Tot op heden lukt dat aardig. Want onze medewerkers bestaan uit een mix van jongeren en  ouderen, mannen en vrouwen, buitenlanders en autochtonen, hoog- en laagopgeleiden.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen in onze gemeente de kans heeft op passend werk, dragen we daarnaast ook nog bij aan IKBINDR. Iedereen die een zetje nodig heeft om de stap te zetten naar scholing voor ander werk, kan bij IKBINDR een persoonlijke cheque aanvragen om zijn of haar scholing te bekostigen. U krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Kortom, ziet u binnenkort weer eens een vacature langskomen van onze gemeente, aarzel dan vooral niet om te solliciteren!

 

cartoon college juli 2021
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-