Coronavirus

Column: Bedrijfsbezoek

Publicatiedatum: 
14 aug 2018

Ieder twee jaar onderzoekt MKB-Nederland welke gemeente in ons land het meest MKB-vriendelijk is. Ondernemers krijgen daarvoor een vragenlijst opgestuurd met het verzoek die in te vullen. Een aantal jaren geleden was de score maar matig en zijn wij samen met ondernemers aan de slag gegaan om het ondernemersklimaat te verbeteren in het algemeen, en de relatie tussen ondernemers en gemeente in het bijzonder. Tijdens de bijeenkomst met ondernemers voor het Maatschappelijk Akkoord concludeerden we dat we met elkaar op de goede weg zitten, maar dat het altijd nog beter kan. Dus daar gaan we voor met ons allen.

Heel moeilijk is dat voor ons als gemeente overigens niet, want wij dragen onze ondernemers een warm hart toe. Zonder hen zou er minder reuring zijn in onze dorpen en zouden veel sport- en andere verenigingen het hoofd niet boven water kunnen houden. Als college brengen we 1 a 2 keer per maand een bedrijfsbezoek. Dat zijn zonder uitzondering interessante uitstapjes. Waar wij ons steeds weer over verbazen is de vindingrijkheid en creativiteit van de Tubbergse ondernemers. We hebben geweldig bedrijven, sommige heel innovatief met klanten over de hele wereld, sommige juist onmisbaar voor onze eigen inwoners en andere vooral heel leuk. Leuk voor onze eigen inwoners en leuk voor gasten die er komen.

Zo brachten we net voor de vakantie een bezoek aan WILD Bijzonder Vissen in Reutum. Voor wie niet vist, lijkt de hengelsport wat minder avontuurlijk, maar na het enthousiaste verhaal van eigenaren Bas en Kim Groothuis, kregen we bijna zin om ook eens een hengel uit te gooien. We zouden niet de enigen zijn. Want weer of geen weer, het is altijd druk rondom de visvijvers in Reutum. En je hoort er niet Nu alleen Twents, maar ook Duits, Frans, Engels en zelfs Japans.

Het bezoeken van bedrijven is dus een onderdeel van ons werk. En wat doen we nog meer, vraagt u zich misschien af. Dat is misschien nog wel het beste samen te vatten in het ernaar streven dat iedereen naar tevredenheid kan wonen en werken in Tubbergen. Heeft u tips of idee├źn voor hoe bepaalde zaken nog anders en beter kunnen, laat het ons dan weten!