Coronavirus

Column: Baaldag

Publicatiedatum: 
15 jan 2019
Zo’n eerste werkdag na twee weken vakantie en al dat feestvieren valt niet mee. Zuchtend bogen we ons dinsdag weer over de vele stukken en besluiten die genomen moeten worden. Niet dat we een echte kater hadden, maar lamlendig voelden we ons wel. En wat is het dan fijn om eens even lekker los te gaan over van die onderwerpen zoals ‘in 2050 moeten alle woningen gasloos zijn’. Wat gasloos, dat is toch helemaal niks. Terug naar de tijd van de houtkachels en elektrische geisertjes. Geen aangenaam verwarmde woning, maar kleumen voor de kachel. Dat willen we toch niet serieus?

En dan dat gezeur over het klimaat. Dat is het te droog, dan te nat, dan te warm, dan te koud. En nu moeten we ook nog eens met ons allen hittestress-testen gaan uitvoeren, elektrisch rijden en alle daken vol zonnepanelen leggen. Om het nog maar helemaal niet te hebben over de zomer- en wintertijd. Die Europese parlementariërs kunnen daarover voor de lol wel beetje discussie uitlokken, maar wij zitten er weer mee. Voor ons kan het in de zomer niet lang genoeg licht zijn.

Het was ook de week van de nieuwjaarsrecepties. Van die bijeenkomsten waar we ons allemaal volproppen en de hele tijd tegen elkaar roepen dat we dit jaar toch echt meer willen sporten en minder eten. Laten we elkaar toch niks wijsmaken. Diep in ons hart willen we dat helemaal niet. We willen gewoon lekker op de bank zitten met een doos chocola en een zak paprikachips. En die sport? Daar kijken we dan wel naar op de tv.

Als die recepties straks zijn afgelopen, kunnen we in één ruk door naar de gala’s. Zijn we weer ieder weekend onder de pannen om bij thuiskomst te horen dat we ook altijd de hort op zijn. Kortom, we hebben een baaldag bij het schrijven van dit stuk en we hopen maar dat we daarbij niet al teveel lange tenen hebben geraakt. Vanavond maar eens een keer vroeg naar bed, dan ziet de wereld er morgen weer heel anders uit. Ja, we hebben echt zin in 2019!

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-