Coronavirus

Column: Alaaf

Publicatiedatum: 
21 nov 2017
Het carnaval is weer losgebarsten. Na wekenlang puzzelen op de cryptische omschrijvingen oftewel mombakkes die op de diverse websites van de carnavalsverenigingen staan, is eindelijk bekend geworden wie tijdens de komende maanden lid van de koninklijke carnavalsfamilie zullen vormen. De familie is nog niet compleet. De Spekscheeters maken hun hoogheden op 6 januari van het nieuwe jaar bekend. Eén moet de laatste zijn.

Zoals wij al hadden uitgevogeld, wordt Arjan Lucas van C.V. De Alberger Bökke de nieuwe Sleutelprins. Alleen al de manier waarop hij werd gepresenteerd (aan het einde van een spectaculaire film sprongen hij en zijn gevolg dwars door het doek) belooft wat voor de komende tijd.

Wat de Sleutelprins naast feestvieren wil gaan doen met Tubbergen, horen we op 30 januari, wanneer de hij de rol van voorzitter tijdens de collegevergadering op zich neemt. Dat is altijd weer een bijzonder moment. Zo’n indrukwekkend gezelschap gestoken in prinselijke kostuums met bijpassende steek op het hoofd, dat behangen met medailles ‘de macht overneemt’. Er worden dan grappen gemaakt, maar ook serieuze zaken besproken. We zijn nu al benieuwd waarmee hij gaat komen.

Eén van de hoogtepunten van het carnaval is voor ons de sleuteluitreiking, waarbij wij als college de fatsoensnormen voor één keer een beetje kunnen laten vieren en vertellen hoe wij bepaalde zaken in de dorpen van de gemeente Tubbergen beleven. Niet dat we er erg onder lijden, maar als gemeentebestuur word je zo nu en dan aan de schandpaal genageld, of het nu verdiend is of niet. En dan is het toch leuk als er een keer een gelegenheid is om iets terug te zeggen. Wij zien handenwrijvend uit naar dat moment.

Voor onze burgemeester zal het komende carnaval iets rustiger worden dan vorig jaar, toen ze net was aangetreden en de gala’s gebruikte om kennis te maken met alle dorpen in onze gemeente. Ook dit jaar zijn we uiteraard weer van de partij, maar verdelen we de gala’s, om ook af en toe nog eens thuis te zijn. Kortom, het carnavalsseizoen is weer begonnen en we hebben er zin in. Alaaf!

College van Tubbergen

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-