Coronavirus

Burgemeester Wilmien Haverkamp steekt inwoners hart onder de riem

Publicatiedatum: 
15 mrt 2020

Beste inwoners van de gemeente Tubbergen,                                     

Zojuist zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd rondom het beperken en vertragen van verdere besmetting van het corona-virus. Naast de al eerder afgekondigde maatregelen, is vandaag besloten deze uit te breiden met het sluiten van scholen en kinderopvangverblijven en eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april.

Deze maatregelen lijken op dit moment de enige manier om verdere besmetting te vertragen. Daarom wil ik u dringend vragen om u hieraan te houden. Als gemeente doen wij dit ook. De balie Burgerzaken blijft voorlopig geopend, maar het overgrote deel van onze medewerkers werkt vanaf maandag 16 maart thuis. Alle bijeenkomsten worden afgelast. Overleggen met inwoners, ondernemers, organisaties en andere overheden worden vanaf morgen waar mogelijk telefonisch, per mail of app gedaan. Ook de commissie- en gemeenteraadsvergaderingen zullen tot nader order komen te vervallen.

Ik besef dat dit een hele bijzondere situatie is. Een situatie die ons juist door het onbekende zorgen kan baren. Ik leef mee met alle inwoners en hun naasten die op dit moment ziek zijn.

Ook wil ik iedereen die zorgt dat onze maatschappij zo goed mogelijk kan doordraaien een hart onder de riem steken. Ik besef dat de maatregelen veel praktische en vaak ook financiële problemen met zich meebrengen. Hoewel we op dit moment nog niet kunnen overzien hoe de komende periode zal verlopen, wil ik u laten weten dat wij als gemeente u waar mogelijk steunen.

Ik ben trots op de organisaties die in de afgelopen dagen hun verantwoordelijkheid al hebben genomen om bijeenkomsten, sportwedstrijden en evenementen af te gelasten. Ook ben ik dankbaar voor alle inwoners die op welke wijze dan ook hun naasten in deze bijzondere periode steunen. Dit maakt mede dat ik het vertrouwen heb dat we deze situatie samen goed de baas kunnen.

In de komende dagen zullen wij u via www.tubbergen.nl, Facebook en Linkedin op de hoogte houden van alle mogelijke vormen van ondersteuning en advies die wij, of andere instanties, u in deze tijd kunnen bieden.

Heeft u vragen of behoefte aan een luisterend oor, neem dan contact met ons op via ons algemene nummer (0546) 628000 of 14 0546.

Met vriendelijke groet,

De burgemeester,
drs. ing. W.A.M. Haverkamp-Wenker

 

Bekijk hier de brief als PDF: 

pdf Burgemeester steekt inwoners hart onder de riem (PDF, 31.4 KB)

 

brief van burgemeester
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-