Coronavirus

Bistro de Kruidentuin terug naar vertrouwde plek

Publicatiedatum: 
19 aug 2021

Een fatale brand in februari van dit jaar legde Bistro de Kruidentuin in Geesteren volledig in as. Na het opmaken van de schade van de brand, wist eigenaar Jivar Misakian één ding zeker: hij wilde zijn pand zo snel mogelijk terug. Samen met Misakian en Building Design Architectuur zette de gemeente Tubbergen alles in werking om een nieuwe Kruidentuin zo spoedig mogelijk te realiseren. Met resultaat. De vergunning voor het opbouwen van het pand werd woensdag aan hen overhandigd, dus de schop kan in de grond.

Direct na de brand legde Misakian contact met de gemeente Tubbergen met de insteek om zo snel mogelijk terug te keren naar de oude locatie. “Als gemeente denken we graag mee in bouwprocessen. We vonden het daarom fijn dat Misakian zo snel bij ons aanklopte”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “De Kruidentuin heeft bovendien als onderneming en uitstraling een grote waarde voor de gemeente Tubbergen. Daarom hebben wij met elkaar een strakke planning opgesteld voor het vergunningstraject.”

Het plan en de wens van de Kruidentuin pasten prima binnen de kaders van de gemeente. Zowel qua bestemmingsplan en welstandsnota ontstonden er geen bezwaren. Building Design Architectuur zette snel de stap van schets naar aanvraag zodat het eerste ontwerp al spoedig getoetst kon worden door het Wabo-team (afdeling vergunningen) van de gemeente en de stadsbouwmeester. Met als resultaat een positieve uitkomst. “Zo kan de eigenaar zijn droom verder realiseren en krijgt Geesteren weer een fraaie bistro terug”, aldus de wethouder.

Vergunningen

Volmerink vindt het belangrijk dat de gemeente vroegtijdig bij bouwprocessen wordt betrokken: “Als gemeente helpen we onze inwoners en ondernemers graag in het proces van bestemmingsplannen en vergunningen, want dat is een vak apart”, zegt de wethouder. “Door nauw samen te werken met onze accountmanager WABO en MKB-consulent is het mogelijk om dat proces zo snel mogelijk te doorlopen. Dat was ook bij de Kruidentuin het geval, waardoor er nu al gestart kan worden met de herbouw.”

Foto van de kruidentuin
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-