Coronavirus

Bewoners Kolenbranderhof genieten van nieuwe binnentuin

Publicatiedatum: 
31 okt 2019

Een mooi beplante, groene binnentuin met daaromheen een lage heg om overheen te kijken. Dat was de wens van de bewoners van het appartementencomplex aan de Kolenbranderhof in Tubbergen. Het idee lag er al een tijdje, dus besloot bewoonster mevrouw Kienhuis met het voorstel naar de gemeente Tubbergen te stappen.

Contactpersoon Openbare Ruimte (COR) Alfons Hottenhuis ving het signaal van de bewoonster op en besloot tijdens een overleg van de bewonerscommissie aan te schuiven om de wensen van de bewoners in kaart te brengen. “Ik heb de situatie bekeken en merkte op dat de binnentuin was gedateerd en dat de beplanting niet groeide zoals het zou moeten.” Daarop besloot hij de bewonerscommissie een ontwerp te presenteren voor een nieuwe binnentuin. Deze is na overleg met de andere bewoners goedgekeurd.”

Fundering
Soweco ging aan de slag op de locatie en al snel kwam aan het licht waarom de beplanting in de huidige binnentuin moeite had met groeien. De fundering van de oude huishoudschool zat er nog onder, dus deze moest eerst worden verwijderd. “De Soweco heeft hard en secuur gewerkt”, licht voorzitter van de bewonerscommissie Ben Stopel toe. “Er is rekening gehouden met onze wensen en ik heb enkel positieve reacties ontvangen van de medebewoners. Het resultaat mag er zeker zijn”

Samen werken aan een oplossing
“De bewoners van de Kolenbranderhof namen het initiatief om hun binnentuin in samenwerking met de gemeente Tubbergen en de Soweco te transformeren tot een groene ontmoetingsplek”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “Dit is een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief, waarvan er meerdere in de gemeente Tubbergen zijn. Inwoners komen met een initiatief, wij kijken mee en samen komen we tot een oplossing.” De binnentuin is voorzien van vaste planten met aandacht voor biodiversiteit, heeft twee nieuwe zitbankjes, een wandelpad en een grasveld.

Contactpersoon Openbare Ruimte
De afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Tubbergen wil meer samenwerken met de bewoners. De inrichting, het beheer en onderhoud van de leefomgeving is iets van ons samen. Daarom worden bewoners vooraf betrokken bij nieuwe plannen. Ook is er meer mogelijk dan u denkt. Hebt u vragen of wilt u meer informatie over wat u in uw omgeving kunt doen of hoe u deze anders kunt inrichten? Dan kunt u contact opnemen met onze Contactpersonen Openbare Ruimte (COR) Jan Busscher en Alfons Hottenhuis via tel. (0541) 628 000.

Groepsfoto binnentuin Kolenbranderhof
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-