Coronavirus

Bakkerij Koopmans bekroond tot hofleverancier

Publicatiedatum: 
21 feb 2018
Bakkerij Koopmans in Tubbergen is bij koninklijk besluit erkent als hofleverancier. De erkenning valt samen met het 200-jarig bestaan van dit bakkersbedrijf.

Een bekroning van het harde werken gedurende 2 eeuwen door 6 generaties Koopmans, zo mag het predicaat van hofleverancier wel worden genoemd. Derk Koopmans was de grondlegger. Hij begon in circa 1816 een brood- en banketbakkerij in de schaduw van de plaatselijke kerk, in het hart van het dorp.

Herbert Koopmans is de huidige eigenaar en de zesde generatie Koopmans. Hij is een erkend vakman en heeft het bedrijf de afgelopen jaren, samen met zijn vrouw Marieke, ouders en bevlogen team van medewerkers, verder geprofessionaliseerd. “Wij nemen tijd voor onze producten en laten smaken op een heerlijke manier samenkomen. Dagelijks wordt alles in onze bakkerij en chocolaterie met liefde, passie en de beste ingrediënten vervaardigd. Deze bijzondere mijlpaal van 200 jaar Koopmans kun je alleen bereiken met liefde voor het vak, goed ondernemerschap, op het juiste moment keuzes maken en continu je doel voor ogen houden en bijstellen”, zegt hij. “Het toekennen van het predicaat maakt ons allen zeer trots en is de kroon op ons werk. Je ontvangt het niet zomaar, we hebben er veel voor moeten doen en aanleveren. Bijzondere dank aan de gemeente Tubbergen en Martin Paus die ons gedurende het proces hebben ondersteund. Samen met onze gewaardeerde klanten gaan we in 2018 uitgebreid stilstaan bij deze mijlpaal.

Bakkerij Koopmans behoort hiermee tot zo’n 450 Nederlandse ondernemingen die hetzelfde predicaat dragen.

Historisch bewijs
De eretitel hofleverancier en het bijbehorende wapenschild is bestemd voor kleine en middelgrote bedrijven met een regionale uitstraling, die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Ze hoeven niet per se aan het koninklijke hof te leveren.

Wanneer een firma in buitenlandse handen overgaat of een statutaire wijziging ondergaat en een NV of BV wordt, vervalt het predicaat.

De hele aanvraagprocedure rond de erkenning tot hofleverancier besloeg in het geval van Koopmans meer dan een jaar. Hiervoor is in de gemeentelijke archieven gedoken en informatie opgevraagd bij het Historisch Centrum Overijssel, want er moet sprake zijn van sluitend geschiedkundig bewijs dat het desbetreffende bedrijf daadwerkelijk al generatieslang een grote stempel op de regio drukt. Voor deze bakkersfamilie uit Tubbergen bleek dat zeker het geval.

Bakkerij Koopmans hofleverancier
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-