Coronavirus

Asbest

Subsidie Asbest eraf zon erop!

De provincie stelt een subsidie beschikbaar voor het verwijderen en afvoeren van een asbestdak in combinatie met het aanbrengen van zonnepanelen. LET OP: de activiteiten mogen nog niet uitgevoerd zijn!! De subsidie bedraagt een vastgesteld forfaitair bedrag van € 1.000,- per aanvrager. Voor een asbestdak vanaf 200 m2 geldt een toeslag van € 5,- per extra m2, tot een maximum toeslag van € 4000,-. Dus bij een te saneren dakopppervlak van 1000 m² is de maximale subsidie € 5000,-.

https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/milieu-energie/asbest-eraf-zon-...

Verwijderen asbestdak - Particulieren

Is uw asbestdak kleiner is dan 35m²? Dan mag u uw asbestdak zelf vervangen. Voor grotere daken bent u verplicht een gecertificeerde asbestsaneerder in te schakelen. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbestverwijdering.
Filmpje Asbest verwijderen

Pandeigenaar of huurder

Als pandeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan uw woning en dus ook voor het verwijderen van uw asbestdak. We hebben een stappenplan samengesteld zodat u kunt zien wat u in welke situatie moet en kunt doen. Huurt u een woning? Neemt u dan contact op met uw verhuurder, woningcorporatie of –vereniging.

Tips

* Op de website van de Rijksoverheid (RVO) www.rvo.nl vindt u alle regels waar u zich aan moet houden als u zelf asbest gaat verwijderen.
* Op www.milieucentraal.nl vindt u een filmpje met een duidelijke uitleg over het zelf verwijderen van een asbestdak. Inclusief een overzicht van de benodigde materialen.
Bijgaand treft u de voorwaarden aan waaraan voldaan moet worden als u zelf uw asbest wilt verwijderen.
* Verwijdert u uw dak zelf? Maak dan gebruik van onze gratis stortmogelijkheden van asbestafval (tot 2024), eenmalig maximaal 35 m2 asbest met een maximaal gewicht van 500 kg door het weg te brengen naar het afvalbrengpunt aan de Galvanistraat in Tubbergen of naar Postel aan de Wiemselweg in Tilligte. Om uw asbest weg te kunnen brengen dient u in het bezit te zijn van een akkoordverklaring sloopmelding. Deze akkoordverklaring ontvangt u nadat u een sloopmelding heeft ingediend via www.omgevingsloket.nl. Bij het aanbieden van asbest bij het afvalbrengpunt aan de Galvanistraat in Tubbergen en Postel aan de Wiemselweg in Tilligte neemt u de acceptatie sloopmelding met een kopie daarvan mee. Zonder deze acceptatie sloopmelding wordt uw asbest niet in ontvangst genomen.

Financiële en fiscale kansen

Er zijn meerdere financieel en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden het overwegen waard. Deze opties maken het interessant te investeren in een nieuw of zelfs duurzaam dak. Geïnteresseerd? Neem contact op met uw accountant voor meer informatie.

Totaalpakket asbestdakvervanging

Om het u nog makkelijker te maken, slaan diverse bedrijven ook binnen de gemeente de handen ineen. Zij helpen u bij het vervangen van uw asbestdak, volledig afgestemd op uw persoonlijke wensen. Een van deze partijen is de asbestschakel, www.asbestschakel.nl.  Natuurlijk kunt u ook een andere adviseur naar keuze raadplegen.

Verwijderen asbestdak - Ondernemers

Bent u een ondernemer of heeft u een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings)plan. Er zijn verschillende financiële en fiscale opties om dakvervanging mogelijk te maken. Een asbestdak vormt namelijk niet alleen een persoonlijk, maar ook een zakelijk risico. Investeert u nu in een nieuw energiezuinig dak, dan investeert u in een gezonde en veilige omgeving van uw bedrijf. U investeert in uw toekomst!
 

Kllik hier voor het filmpje hoe een bedrijf het asbestdak vervangt voor een nieuw dak.

Klik hier voor het filmpje hoe twee jonge boeren omgaan met oude asbestdaken die nog aanwezig zijn in het bedrijf dat ze overnemen.

Klik hier voor het filmpje hoe een melkveehouder zijn asbestdak heeft vervangen voor een nieuw dak voorzien van zonnepanelen.

Financiële en fiscale kansen

Er zijn meerdere financieel en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden die het niet alleen makkelijk, maar ook aantrekkelijk maken te investeren in een nieuw (duurzaam) dak. Eén van de fiscale voordelen behaalt u door ‘slim’ te sparen voor dakvervanging door middel van een voorziening op groot onderhoud. De klus kost hierdoor netto minder. Ook als het gaat om duurzame maatregelen zijn er financiële voordelen. Met bijvoorbeeld een geïsoleerd dak met zonnepanelen verdient u een deel van uw investering terug.
Geïnteresseerd? Vraag uw accountant of financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Totaalpakket asbestdakvervanging

Om het u nog makkelijker te maken, slaan diverse bedrijven ook binnen de gemeente de handen ineen. Onder meer asbestsaneerders, dakleveranciers en andere ondernemers vormen samen de asbestschakel. Zij helpen u bij het vervangen van uw asbestdak, volledig afgestemd op uw persoonlijke wensen. Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met www.asbestschakel.nl. voor meer informatie. Uiteraard kunt u ook een andere adviseur naar keuze raadplegen.

www.asbestschakel.nl
E-mail: info@asbestschakel.nl
Telefoon: 088 5886377