Coronavirus

Afgelast! Grote opschoonactie Dinkelland en Tubbergen met Trashpacker Tijmen Sissing!

Publicatiedatum: 
3 mrt 2020

Vanwege het coronavirus is besloten de Landelijke Opschoondag af te lasten. 

 

Op zaterdag 21 maart 2020 is het weer de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Gemeenten Dinkelland en Tubbergen doen hieraan mee met een grote opschoonactie onder begeleiding van de wereldberoemde trashpacker Tijmen Sissing. De start is bij Café de Molenberg in Reutum om 09.30 uur.

“We willen samen met onze inwoners, verenigingen en organisaties aan de slag om het zwerfafval in onze gemeente op te ruimen. Zo gaan we schoon en fris de lente in en dragen we gezamenlijk ons steentje bij aan het milieu en onze gezondheid”, vertelt wethouder Ben Blokhuis van de gemeente Dinkelland. “Bovendien is afval grondstof dat we kunnen hergebruiken. Oud glas wordt weer nieuw glas en groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan omgezet worden tot duurzame producten, zoals groen gas en compost. Plastic wordt gebruikt voor het maken van nieuwe verpakkingen en bijvoorbeeld bloembakken.”

“Iedereen kan meedoen aan deze grote voorjaarsschoonmaak”, vult wethouder Ursula Bekhuis van de gemeente Tubbergen aan. “Al ben je jong of oud, in je eentje of met een groep, met jouw vereniging, sportclub of klas; wij nodigen je van harte uit om mee te doen en zo jouw steentje bij te dragen aan een schonere omgeving. Want een gemeente zonder zwerfaval is aantrekkelijker voor bewoners, bedrijven en ondernemers.”

Tijmen Sissing komt uit Hengelo en reist als backpacker door Zuidoost-Azië. Daar organiseert hij opruimacties, vandaar de naam ‘trashpacker’. Zijn acties zijn inmiddels over de hele wereld bekend. Volgens Tijmen hoef je niet persé zover weg om mee te helpen aan een schonere wereld. “Waar je ook bent, ga iets doen! Onderschat nooit welke enorme impact je kan maken, door iets kleins en iets simpels te doen. Of zoals we bij trashpackers ook wel zeggen: ‘the little things matter, when we do things together’.”

Meld je aan en ontvang een handige opruimset!
De aftrap van de Landelijke Opschoondag in Dinkelland en Tubbergen vindt plaats om 9.30 uur bij de Café de Molenberg in Reutum. Daarna kun je samen met je buren, vrienden of familie aan de slag in jouw eigen straat of een plek naar keuze. Tijmen vertelt tijdens de aftrap zijn verhaal en gaat na afloop van zijn presentatie mee de buurt in om te helpen met opruimen. Doe jij ook mee? Meld je aan via communicatie@noaberkracht.nl of www.mooi-schoon.nl/LOD2020.

Bekijk de vlog van Tijmen Sissing

 

Landelijke Opschoondag 2020 Dinkelland Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-