Welkom bij Tubbergen

Nieuws en medelingen

  • Gewijzigde afvalinzameling op tweede paasdag

    In de gemeente Tubbergen zamelt ROVA op tweede paasdag (maandag 1 april) geen afval en grondstoffen in. De containers worden op een andere dag geleegd. De afvalinzameling van maandag 1 april vindt plaats op zaterdag 30 maart.

  • Loting gratis volkstuintje voor inwoners uit de gemeente Tubbergen

    De gemeente Tubbergen wil voor enkele inwoners uit de gemeente een gratis stuk grond beschikbaar stellen voor een volkstuintje. Alle inwoners uit de gemeente Tubbergen die interesse hebben in een volkstuintje, kunnen tot 6 april 2024 hun interesse kenbaar maken.

  • Tweede paasdag gemeentehuis gesloten

    Op tweede paasdag, maandag 1 april, is het gemeentehuis gesloten. Dit betekent dat onze diensten die dag niet beschikbaar zijn voor bezoekers. Ook zijn we niet telefonisch bereikbaar.

Plannen en projecten

  • Vervanging Weemselerbrug Albergen

    Openbare ruimte

    De Weemselerbrug, een belangrijke verkeersroute in de regio Tubbergen, gaat vernieuwd worden. De brug kan momenteel niet meer gebruikt worden door zwaar verkeer, daarom moet de hele brug vervangen worden. Op deze pagina vind je informatie over het project, zoals het ontwerp, de planning en hoe u mee kunt doen.

  • Woonrijp maken nieuwbouwplan 'Hutten 2 Geesteren'

    Openbare ruimte

    Nu nagenoeg alle woningen gereed zijn en de bouwactiviteiten zijn voltooid, staat het woonrijp maken van het nieuwbouwplan Hutten 2 gepland voor dit voorjaar. Op 2 april staat er een informatiebijeenkomst gepland.

  • Herinrichting Almeloseweg (Mariaparochie - Harbrinkhoek)

    Openbare ruimte

    In het begin van 2023 is er een onderzoek uitgevoerd naar het benodigde onderhoud van de Almeloseweg (Harbrinkhoek/Mariaparochie). Uit dit onderzoek is gebleken dat voor het asfaltonderhoud niet kan worden volstaan met enkel het vervangen van de deklaag, maar dat er een gedeeltelijke reconstructie van de weg moet plaatsvinden. Ondanks deze uitdaging hebben we actief gezocht naar (aanvullend) krediet voor het onderhoud en subsidies aangevraagd.

organisatie en gemeente